Лозовий спростовує

Лозовий спростовує "брехливі публікації" про свої правки до КПК

Укрінформ
Народний депутат від "Радикальної партії" Андрій Лозовий спростував інформацію про те, що його правки до статей Кримінального процесуального кодексу  впливатимуть на терміни поховання українців.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Триває дуже брудна огидна проплачена кампанія, що нібито через мої правки до КПК у людей будуть проблеми з похоронами. Це абсолютно не відповідає дійсності і дуже прикро, що на хвилю проплачених відверто брехливих публікацій повелось чимало притомних людей. За фактом жодна моя правка не стосується термінів поховання людей", - написав він.

Народний депутат назвав повідомлення у ЗМІ вигадками, які, за його словами, публікуються для дискредитації "Радикальної партії".

"Це вигадали з метою завалити мою антикорупційну правку, яка обмежує терміни слідства і таким чином забирає у силовиків на місцях можливість штучно затягувати розгляд кримінальних проваджень, таким чином знущаючись над людьми, віджимати бізнес у підприємців, по бєспрєдєлу тримати людей в СІЗО роками. Проти моєї правки є шалений спротив зі сторони абсолютно усіх силових структур, тому що моя правка, по суті, ламає корупційну кормушку", - написав Лозовий.

Читайте також: Рада відклала законопроект, на якому наполягала Нацполіція

Як повідомляв Укрінформ, з 15 березня набувають чинності так звані "правки Лозового" до Кримінально-процесуального кодексу. Згідно з ними, без довідки з суду поховання неможливе, навіть якщо людина померла вдома природною смертю. Окрім цього, слідчий вже не призначатиме експертизу, а дозвіл на проведення експертизи має дати суд. На це рішення може піти не менше 72 годин. Також згідно з цими правками, якщо впродовж 18 місяців не розкриті навіть найважчі злочини, їх автоматично закриватимуть.

13 березня Верховна Рада відклала на невизначений термін розгляд законопроекту, що зупиняє дію "скандальної поправки" Лозового. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Верховну Раду внести зміни до КПК, які з 15 березня можуть істотно ускладнити роботу правоохоронців.

Фото: informator.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-