Рада відклала законопроект, на якому наполягала Нацполіція

Рада відклала законопроект, на якому наполягала Нацполіція

Укрінформ
Верховна Рада відклала розгляд законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства" №7547.

Про це під час засідання парламенту у вівторок повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності звернувся з проханням, щоб ми проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення кримінального судочинства" 7547 перенесли для проведення політичних консультацій", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, 15 грудня набув чинності закон №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів". Водночас прикінцеві положення розділу 4 передбачають введення в дію змін до 132-332 ст. КПК  через три місяці після набуття чинності цього закону.

1 березня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що якщо до КПК до 15 березня не будуть внесені певні зміни, то робота правоохоронної системи буде паралізована.

Закон "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" змінив порядок розгляду клопотань про заходи забезпечення провадження, проведення експертизи в кримінальному провадженні та запровадив можливість оскарження повідомлення про підозру на стадії досудового розслідування. Цей закон було ухвалено 3 жовтня 2017 року.

Читайте також: Антикорупційне бюро закликає Раду скасувати зміни до КПК

Згідно з цим законом, слідчі і прокурори з 15 березня змушені будуть направляти клопотання до судів за місцем реєстрації правоохоронних органів.

До прикладу, оскільки структурні підрозділи райуправлінь Національної поліції не є юридичними особами, усі клопотання слідчих управлінь поліції в районах та відділів поліції в Київській області будуть направлені у Шевченківський райсуд столиці – за місцем офіційної реєстрації Нацполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-