УПЦ КП підтримає патріотичний проект

УПЦ КП підтримає патріотичний проект "Історія становлення української нації"

Укрінформ
Українська православна церква Київського патріархату підтримає патріотичний проект "Історія становлення української нації", який на позитивних прикладах постатей і подій від часів Київської Русі і до сьогодення виховуватиме націю.

На цьому наголосив під час презентації проекту предстоятель, УПЦ КП, Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

"Я настільки зворушений ідеєю цього музею і тим, що такий музей може бути. Якщо це буде зроблено, то матиме такий вплив на відвідувачів, якого не можна зробити ніякими іншими засобами, тому що ми опиняємось в реальній історії нашого народу. А те, що нам треба відроджувати українську націю, нашу історію, ні в кого не викликає ніяких сумнівів. І в тому числі і церква підключається до цієї ідеї, тому що все це має в основі духовні цінності. Церква, як проповідниця всього духовного, обов'язково братиме участь у цьому проекті", - запевнив патріарх Філарет.

Він зазначив, що Росія спаплюжила українську історію і все краще привласнила собі. 

"А в дійсності український народ талановитий, і навіть зараз Росія страждає через те, що не має цього українського джерела для свого розвитку. Ми віримо в те, що українська нація відродиться, держава зміцніє... А для того, щоб утвердитися, треба мати міцний фундамент, яким є наша славна історія. І ось в цих фігурах вона буде показана. Тому я закликаю Боже благословення на цей проект, який направлений на добро", - сказав патріарх Філарет. 

Читайте також: У Софії пройшла всеукраїнська молитва за лікарів

Як повідомлялося, музейний проект "Історія становлення української нації" створюється з метою долучити українців до знання про визначні події в історії української нації та про її героїв; щоб у доступній формі прищепити молодим поколінням українців гордість за власну країну, розуміння її унікальності; щоби кожен відвідувач усвідомив, що належить до великої нації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-