Служба зайнятості допомогла влаштувати 158 безробітних у

Служба зайнятості допомогла влаштувати 158 безробітних у "Київхліб"

Укрінформ
ПАТ "Київхліб" надало до служби зайнятості з початку цього року 211 вакансій, з яких 158 заповнені саме за сприяння Київського міського центру зайнятості.

Про це повідомив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні досить хороша ситуація саме з заробітною платою в таких галузях як сільське господарство, а також високий рівень заробітної плати для тих працівників, які займаються збором урожаю", - сказав Ярошенко.

Він розповів, що служба зайнятості має найбільшу базу вакансій по всій Україні, у тому числі і для представників робітничих професій.

Ярошенко зазначив, що наразі кількість вакансій в переробній промисловості також збільшена майже на 20%.

"Ситуація на ринку праці не є простою, але вона є достатньо стабільною і навіть прогнозованою. Кількість безробітних на обліку в Державній службі зайнятості зараз найменша за всі часи незалежності України, тобто тих, хто отримує сьогодні допомогу по безробіттю - 243 тисячі", - підкреслив в.о. голови служби зайнятості.  

В свою чергу, у ПАТ "Київхліб" повідомили, що спільно з Державною службою зайнятості, Київським міським центром зайнятості запрошують на роботу працівників з робітничих та інженерно-технічних спеціальностей.

Відтак у "Київхліб" актуальними залишається 41 вакансія за такими професіями: формувальник тіста, укладальник-пакувальник, дозувальник харчової продукції, укладальник хлібобулочних виробів, прибиральник виробничих приміщень, пекар, вантажник, мерчендайзер, тістороб, водій автотранспортних засобів.

"На сьогоднішній день одним із головних напрямків нашої роботи є кадрове забезпечення. Ми потребуємо висококваліфікованих спеціалістів. Тому ми проводимо цей захід з метою популяризації професії працівника хлібопекарної галузі, тому що це галузь, яка працює завжди стабільно. Промислове хлібопечення "Київхліба" працює на натуральній сировині. У нас є технології, де 40 годин йде процес, для того щоб отримати хліб", - розповів голова правління ПАТ "Київхліб" Володимир Череда.

За його словами, у колективі "Київхліб" працює 4 тисячі осіб.

"Ми підтримуємо працівників, у яких є бажання вчитися. Компанія гарантує офіційне працевлаштування згідно чинного законодавства України, ринкову офіційну заробітну плату, зручний графік роботи, надання спецодягу. Навчання, підвищення кваліфікації, стажування проводиться за рахунок роботодавця. Іногороднім надається безкоштовне ліжко-місце у гуртожитку. Доставка від гуртожитку до виробничого цеху, здійснюється за рахунок роботодавця", - зауважив він.

Читайте також: Українцям обіцяють понад мільйон нових робочих місць

Як підкреслив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, проблемою на ринку праці столиці залишається дисбаланс між попитом і пропозицією на робочу силу. На обліку стабільно високою є частка безробітних з вищою освітою (84%), в той час, як в місті зростає попит на робітничі професії. 

"Тому, міська служба зайнятості здійснює заходи, спрямовані на підняття в суспільстві престижу робітничих професій.  З цією метою спеціалісти районних центрів зайнятості систематично проводять "Уроки реального трудового життя" з учнівською молоддю. Надають допомогу шкільним психологам, методистам, класним керівникам в організації та проведенні професіографічних екскурсій та зустрічей на підприємства міста, проводять профдіагностичне тестування", - зазначив Білич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-