ВООЗ назвала найнебезпечніші для людини бактерії

ВООЗ назвала найнебезпечніші для людини бактерії

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я уклала перелік стійких до ліків бактерій, які являють найбільшу небезпеку для здоров'я людини.

Про це інформує ВВС Україна.

"У верхівці списку - грам-негативні бактерії на кшталт E. coli. Вони здатні викликати смертельні інфекції кровоносної системи чи пневмонію у ослаблених пацієнтів лікарень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перелік обговорять напередодні саміту "Великої двадцятки" у Німеччині. Таким чином намагаються привернути увагу урядів до пошуку нових антибіотиків.

Експерти неодноразово попереджали, що людство перебуває на порозі ери "після антибіотиків", коли наявні ліки вже не діятимуть на деякі інфекції.

У ВООЗ застерігають про небезпеку того, що фармацевтичні компанії розроблятимуть тільки ті ліки, які легше виготовляти і які приносять більше прибутку.

Експерти уклали перелік бактерій, виходячи з наявного рівня резистентності, смертності і поширеності інфекцій.

У верхівці списку, зокрема, така бактерія, як Klebsiella, яка нещодавно розвинула стійкість до потужного класу антибіотиків під назвою карбапенеми. У США нещодавно померла жінка з інфекцією, яку не змогли вилікувати жоден із 26 різних антибіотиків, доступних лікарям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-