У Києві відкрили виставку до 83 роковин Голодомору

У Києві відкрили виставку до 83 роковин Голодомору

Укрінформ
У Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» відбулася презентація проекту «Незламні», у рамках якого було відкрито виставку «Голодомор не зламав» до 83 роковин трагедії.

Про це заявив у четвер керівник наукового управління Українського інституту національної пам'яті Ярослав Файзулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми у цьому музеї відкрили виставку «Голодомор не зламав», присвячену роковинам  трагедії. Ми представляємо тут 15 історій відомих людей - письменників, художників, дисидентів, які пережили цю трагедію, однак зберегли свою національну ідентичність і змогли себе реалізувати», - сказав Файзулін.

Серед героїв історій, які були представлені на виставці, є художники Катерина Білокур і Опанас Заливаха, письменники Олесь Гончар, Микола Руденко, Василь Барка, поети Іван Світличний і Дмитро Білоус, відомий громадський та політичний діяч Левко Лук'яненко та видатна оперна співачка Євгенія Мірошниченко.

Файзулін зазначив, що при підготовці виставки також використовували унікальні матеріали з архівів Світличного та Руденка.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, присутній на презентації виставки, наголосив: «Міжнародне визнання Голодомору як геноциду залишається одним із пріоритетів, на які працює українська влада. Ми б хотіли, щоб і самі українці ні на хвилину не забували про це, щоб з покоління в покоління передавався меседж, що Україна, яка пережила цю трагедію, має залишатися незалежною».

Виставка експонуватиметься у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» впродовж місяця, вхід безкоштовний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-