Сайт

Сайт "Миротворець" збирається стати ЗМІ

Укрінформ
Сайт "Миротворець", на якому опубліковані особисті дані сепаратистів і журналістів, акредитованих у "Л/ДНР", офіційно зареєструється як ЗМІ.

Про це повідомляє на сторінці ресурсу у Фейсбуці.

"Під час довгих внутрішніх дискусий, які тривають в Центрі "Миротворець" уже більше року, за наполяганням професійних журналістів нашого колективу..., керівництвом Центру прийнято рішення про офіційну реєстрацію нашого інтернет-ресурсу як засобу масової інформації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, питання реєстрації вже вивчається, проводяться консультації з юристами. При цьому в "Миротворці" зауважують, що ЗМІ буде зареєстровано найімовірніше за кордоном - "з міркувань безпеки".

Тим часом у Санкт-Петербурзі суд готується розглянути позов про обмеження доступу до сайту «Миротворець».

Як повідомляє Эхо Москвы, позов був поданий прокуратурою Адміралтейського району Петербурга. Представники відомства вимагають від Роскомнагляду заблокувати сайт у зв'язку з опублікуванням на ньому персональних даних громадян Росії у розділі "Чистилище". Росіяни, за даними адміністраторів сайту, брали участь у бойових діях на території України. На сайті наводяться їхні дати народження, номери мобільних телефонів, фотографії, місця навчання, роботи, служби.

Нагадаємо, 20 травня «Миротворець» опублікував список журналістів, акредитованих у "ДНР", який потім був доповнений. На сайті були викладені особисті дані понад 4 тис. журналістів, акредитованих у різний час для роботи в "ДНР", а пізніше - і "ЛНР" (обидві псевдореспублики визнані в Україні терористичними організаціями). У "Миротворці" вважають, що ці журналісти "співпрацюють з бойовиками терористичної організації".

Проти публікації перосональных даних журналістів виступили багато їхніх колег не лише в Україні, а й в усьому світі.

Служба безпеки України проводить розслідування за фактом опублікування персональних даних представників ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-