МКІП оскаржує рішення суду, що розблокував будівництво в історичному центрі Одеси

МКІП оскаржує рішення суду, що розблокував будівництво в історичному центрі Одеси

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики оскаржило рішення Одеського окружного адмінсуду, який скасував приписи міністерства про заборону здійснювати будь-які роботи на території будівлі колишньої друкарні Фесенка і театру "Рішельє".

Про це йдеться в ухвалі П'ятого апеляційного адміністративного суду Одеси №854/9131/21, внесеній до Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє Укрінформ.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Міністерства культури та інформаційної політики України. Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів, а також копії ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі», - зазначено в ухвалі, підписаній суддею Олександром Яковлєвим.

Читайте також: РНБО доручила відновити зруйновану садибу Барбана у Києві

В апеляційній скарзі МКІП вимагає скасувати рішення судді окружного адмінсуду Любові Токмілової, яка визнала протиправними і скасувала приписи міністерства і департаменту культури національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації, якими компанії-забудовнику було заборонено проводити роботи, а будівництво на вулицях Рішельєвській 47, 49 визнано незаконним.

Читайте також: Під Одеською ОДА вимагали зупинити демонтаж друкарні Фесенка

Варто зазначити, що приписи зобов'язували забудовника - компанію "Одеса сіті" надати Мінкульту проєктну документацію й отримати всі передбачені законодавством дозволи на проведення робіт.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики направило забудовнику - компаніям «Одеса-Сіті» та «Мартен Груп» припис про заборону проведення будівельних робіт на місці старовинної друкарні Фесенка по вулиці Рішельєвській в Одесі, доки не отримає відповідних дозволів. Пізніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до глави МВС з проханням забезпечити охорону згаданих об’єктів силами поліції.

Читайте також: В Одесі забудовник продовжує руйнувати старовинну «Друкарню Фесенка» - активісти

Протягом квітня-липня громадські діячі та представники ГО «Автомайдан», одесити провели ряд масових акцій протесту проти знесення будівель друкарні Юхима Фесенка і театру «Рішельє». 5 серпня МКІП закликало Одеську ОДА задіяти всі законні механізми, аби не допустити руйнації будівлі колишньої друкарні Фесенка.

Між тим, представник забудовника Олег Лавренюк неодноразово заявляв, що будівельники ведуть «підготовчі роботи», а на це дозволів від органів влади не потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-