МКІП закликає Одеську ОДА не допустити руйнації історичної друкарні Фесенка

МКІП закликає Одеську ОДА не допустити руйнації історичної друкарні Фесенка

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики закликає Одеську обласну державну адміністрацію на місцевому рівні залучити всі законні механізми для того, аби не допустити руйнації будівлі колишньої друкарні Юхима Фасенка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє МКІП.

Зазначається, що Одеський окружний адміністративний суд відмовився задовольнити вимогу МКІП про повну заборону будівельних робіт за адресою вул. Рішельєвська, 47 (будинок колишньої типографії Юхима Фесенка).

«Крім того, забудовник в судовому порядку домігся можливості проводити роботи, поки триває розгляд основної справи. Суд першої інстанції та апеляційний суд дозволили забудовнику не зважати на приписи міністерства. МКІП не полишає спроб відстояти будівлю колишньої типографії та готується оскаржити рішення апеляційного суду Одеси в касаційному порядку», - сказано в повідомленні.

Читайте також: В Одесі забудовник почав зносити історичну «Друкарню Фесенка»

Окрім того, на найближчому засіданні експертна рада МКІП за поданням Українського товариства охорони пам’яток історії та культури розгляне питання щодо надання будинку колишньої типографії Фесенка пам'ятко-охоронного статусу.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики направило компаніям «Одеса-Сіті» та «Мартен Груп» припис про заборону проведення будівельних робіт на місці старовинної друкарні Фесенка по вулиці Ришельєвській в Одесі, доки не отримає відповідних дозволів. Пізніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до глави МВС з проханням забезпечити охорону згаданих об’єктів силами поліції.

Читайте також: В Одесі заборонили зносити старовинні будівлі «Друкарня Фесенка» та «Рішельєвський театр»

Протягом квітня-липня громадські діячі та представники ГО «Автомайдан», одесити провели ряд масових акцій протесту проти знесення будівель друкарні Юхима Фесенка і театру «Рішельє» на вулиці Рішельєвська, 47 і 49.

Однак у травні Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов будівельної компанії «Одеса-Сіті» з вимогою зупинити дію припису МКІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-