Під Одеською ОДА вимагали зупинити демонтаж друкарні Фесенка

Під Одеською ОДА вимагали зупинити демонтаж друкарні Фесенка

Фото
Укрінформ
Під будівлею Одеської облдержадміністрації 9 серпня відбувся пікет, учасники якого вимагали зупинити демонтаж історичної будівлі - друкарні Фесенка на вулиці Рішельєвській, яка за років УНР випускала першу українську валюту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В акції протесту взяли участь переважно жителі сусідніх з історичною спорудою будинків. За словами протестувальників, забудовник діє всупереч припису МКІП про незаконність знесення будівлі.

Пікетувальники під Одеською ОДА вимагали зупинити демонтаж історичної будівлі / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

Пікетувальники тримали плакати «Він (Фесенко – ред.) видавав книги, а ви підтримуєте беззаконня», «Наші вимоги: зберегти культурну спадщину», «Прославимо вандалів на всю Україну», «У ваших кишенях тільки простір для хабарів» та ін.

Упродовж квітня-липня громадські діячі та представники ГО «Автомайдан» провели низку акцій протесту проти знесення будівель друкарні Юхима Фесенка і театру «Рішельє» на вулиці Рішельєвській, 47 і 49. У серпні компанія-забудовник «Одеса-Сіті» завела на огроджену територію колишньої друкарні Фесенка автокран, іншу техніку і здійснює демонтаж покрівлі будівлі.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики направило компаніям «Одеса-Сіті» та «Мартен Груп» припис про заборону проведення будівельних робіт на місці друкарні Фесенка в Одесі, доки не будуть отримані відповідні дозволи. Крім того, будівництво може зашкодити розташованим поряд будинкам.

Читайте також: Під загрозою знесення: міністерство просить надати охорону історичній будівлі в Одесі

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов будівельної компанії "Одеса-Сіті" з вимогою зупинити дію припису МКІП. Представник забудовника Олег Лавренюк заявляв, що будівельники ведуть «підготовчі роботи», а на це дозволів від органів влади не потрібно.

5 серпня Міністерство культури та інформаційної політики закликало Одеську ОДА задіяти всі законні механізми, аби не допустити руйнації будівлі колишньої друкарні Юхима Фесенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-