Під загрозою знесення: міністерство просить надати охорону історичній будівлі в Одесі

Під загрозою знесення: міністерство просить надати охорону історичній будівлі в Одесі

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти незаконного будівництва в Одесі та звернулося з проханням до Міністерства внутрішніх справ надати охорону історичній будівлі, де розташовувалася друкарня Фесенка.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"МКІП проти незаконного будівництва в історичному ареалі Одеси. Як відомо, земельна ділянка по вул. Рішельєвській, 47, 49, вул. Великій Арнаутській, 40 в Одесі («типографія Фесенка») з «Історико-архітектурним опорним планом, проєктом зон охорони та визначення меж історичних ареалів м. Одеси» розташовується у межах Центрального історичного ареалу м. Одеси й комплексної охоронної зони історичного центру міста. Звернувся до Арсена Авакова з проханням надати охорону згаданим об’єктам територіальними підрозділами поліції", - написав Ткаченко.

Читайте також: В Одесі заборонили зносити старовинні будівлі «Друкарня Фесенка» та «Рішельєвський театр»

Він додав, що поки триває судовий процес з розгляду апеляції міністерства проти рішення на користь замовника будівництва ТОВ «Одеса-Сіті» та генерального підрядника ТОВ «Мартен Груп», важливо не допустити свавілля щодо історичних пам’яток.

Як повідомлялося, у березні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики направило компаніям «Одеса-Сіті» та «Мартен Груп» припис про заборону проведення будівельних робіт на місці старовинної типографії Фесенка по вулиці Ришельєвській в Одесі.

У травні Одеський окружний адміністративний суд підтримав позов будівельної компанії "Одеса-Сіті" з вимогою зупинити дію припису МКІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-