Центр соціально значущих хвороб в Одесі збільшує кількість місць для хворих на COVID-19

Центр соціально значущих хвороб в Одесі збільшує кількість місць для хворих на COVID-19

Укрінформ
Одеський обласний центр соціально значущих хвороб збільшує кількість місць для хворих на COVID-19 і до середини квітня планує довести їхню кількість майже до 300.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу гендиректор комунального неприбуткового підприємства "Одеський обласний центр соціально значущих хвороб" Світлана Єсипенко.

"В умовах пандемії висококваліфіковані фахівці обласного Центру соціально значущих хвороб приєдналися до протидії з COVID-19 - наразі у палатах медзакладу отримують допомогу 100 пацієнтів. Ще 70 ліжок буде розгорнуто в понеділок, 29 березня. А в середині квітня, коли буде завершено ремонт й належно облаштовано ще ряд корпусів нашого закладу, зможемо додатково прийняти на лікування 110 хворих", - зазначила Єсипенко.

По суті, Центр стає одним з головних закладів боротьби з коронавірусом в області, акцентувала вона, оскільки його лікарі-епідеміологи володіють сучасними знаннями, практичними навичками і надають консультаційно-методичну допомогу щодо захисту медиків від COVID-19. З урахуванням цього було ініційовано реорганізацію Центру соціально значущих хвороб в обласну інфекційну лікарню. Пропозицію керівництва ОДА та провідних медиків направлено на розгляд МОЗ.

Читайте також: В Одесі додатково розгорнули 120 ліжок для пацієнтів із COVID-19

За словами гендиректора, уже невдовзі Центр соціально значущих хвороб зможе надавати медичну допомогу в разі необхідності близько 400 хворим, інфікованих коронавірусом. Оскільки триває добудова лікувальних корпусів, які розпочали зводити на вулицях Ядова та Міхновського у попередні роки. Одеська облрада та Національна служба здоров'я України вже виділили на ремонтно-будівельні роботи понад 20 млн грн.

"Ми дуже розраховуємо на подальше сприяння у завершенні будівництва та облаштуванні відповідним медобладнанням цих лікувальних корпусів з боку заступниці міністра охорони здоров'я України Світлани Шаталової та голови облдержадміністрації Сергія Гриневецького, які недавно побували в Центрі соціально значущих хвороб та ознайомились з ходом будівництва об'єктів медзакладу", - резюмувала Єсипенко.

Читайте також: МОЗ перевірить готовність лікарень у Києві до прийому хворих на COVID-19 – Степанов

Варто зазначити, що за минулу добу, 25 березня, в Одеській області зареєстровано 1545 нових випадків захворювання на COVID-19, померли 19 осіб, а 299 пацієнтів одужали. Щеплення від коронавірусу отримали 330 жителів області

В Україні за весь час пандемії захворіло 1 614 707 осіб; одужало – 1 290 158 осіб; летальних випадків – 31 461. Станом на ранок 26 березня зафіксовано 18 132 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, летальних випадків за минулу добу - 326.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-