МОЗ перевірить готовність лікарень у Києві до прийому хворих на COVID-19 – Степанов

МОЗ перевірить готовність лікарень у Києві до прийому хворих на COVID-19 – Степанов

Укрінформ
Медичні заклади Укрзалізниці, які мають укладені договори з НСЗУ та отримують кошти за надання допомоги хворим на COVID-19, мають виконувати свої зобов’язання.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я, про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час зустрічі з представниками УЗ.

«Починаючи з листопада лікарні Укрзалізниці отримали фактичних виплат 60 мільйонів гривень. Але 24 березня три медзаклади Києва не прийняли хворих на COVID-19. Це неприпустимий випадок, і виникає запитання: куди держава заплатила 60 мільйонів? Цей прецедент дає нам повне право звертатися до правоохоронних органів», – зазначив Степанов.

Міністр наголосив, що станом на 24 березня, коли стався інцидент, всі столичні лікарні УЗ мали приймати по 50 хворих на COVID-19, а з понеділка – всі по 100. Утім на сьогодні в лікарні № 1 м. Києва виділено для цих цілей тільки 6 ліжок, у лікарні № 3 – 120, і з них зайнято 16, а лікарня № 2 взагалі не надає даних у Меддату.

Читайте також: У COVID-лікарні «Укрзалізниці» в Харкові досі не провели кисень - ОДА

Також він зазначив, що в понеділок, 29 березня, МОЗ перевірить готовність лікарень у Києві до прийому хворих.

Представники Укрзалізниці запевнили, що з керівниками лікарень провели роз’яснювальну роботу, й надалі подібних інцидентів не траплятиметься.

В МОЗ додали, що філія «Центр охорони здоров’я» акціонерного товариства «Укрзалізниця» має контракт із НСЗУ на 125 522 438 грн. Допомогу хворим на COVID-19 мають надавати всі медзаклади товариства – три в Києві, два – в Харкові, по одному – в Одесі та Львові.

В Україні протягом минулої доби виявлено 18 132 випадки зараження коронавірусом. За весь час пандемії захворіло 1 614 707 осіб, одужало 1 290 158 людей, летальних випадків зареєстровано 31 461.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-