Смертельна пожежа у Харкові: звіт урядової комісії має бути до 19 лютого

Смертельна пожежа у Харкові: звіт урядової комісії має бути до 19 лютого

Укрінформ
Урядова комісія з виявлення обставин та причин пожежі у Харкові, де загинули 15 мешканців будинку для літніх людей, має прозвітувати до 19 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в розпорядженні, опублікованому на Урядовому порталі.

"Урядовій комісії, утвореній згідно з цим розпорядженням, подати до 19 лютого 2021 р. Кабінетові Міністрів України звіт про результати її роботи", - йдеться у документі.

Голові урядової комісії необхідно також поінформувати Кабмін на черговому засіданні про попередні результати розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, що склалася 21 січня на вул. Нижній Гиївській, 150, у Харкові.

Читайте також: У Харкові виявили ще два будинки для літніх, що працюють із порушеннями

Як повідомлялося, 21 січня за дорученням Президента Володимира Зеленського уряд на позачерговому засіданні створив комісію для з’ясування обставин та причин трагічної події у Харкові. Очолив відповідну комісію міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

У Харкові 21 січня о 15:03 на вул. Нижня Гиївська, 150-б, у двоповерховому житловому будинку, який, за попередньою інформацією, було переобладнано під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Загинули 15 людей, ще 5 постраждали.

Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня. 22 січня в Харкові працюватиме урядова комісія, яка має встановити причини трагедії.

Читайте також: Зеленський оголосить 23 січня Днем жалоби через трагедію в Харкові

За даними Харківської ОДА, заклад для літніх людей, де сталася трагедія, не значиться в жодному реєстрі.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 22 січня заявила, що правоохоронці затримали чотирьох осіб: власника домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендаря будинку та його дружину - директора приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, адміністратора, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований.

Робоча поїздка Президента України до Харківської області / Фото: Офіс Президента

Слідство ведеться за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей). Перевіряються такі основні версії: пожежа внаслідок підпалу (занесення стороннього вогню); пожежа внаслідок необережного поводження з вогнем в побуті та з електроприладами; пожежа через замикання електромережі.

Читайте також: У Харкові почали перевірки нелегальних реабілітаційних центрів та хоспісів

У п’ятницю, 22 січня, до Харкова прибув Президент Володимир Зеленський.

Зеленський прибув на місце пожежі у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-