У Харкові почали перевірки нелегальних реабілітаційних центрів та хоспісів

У Харкові почали перевірки нелегальних реабілітаційних центрів та хоспісів

Укрінформ
У Харкові розпочали перевірки з метою виявлення реабілітаційних центрів, будинків для людей похилого віку та хоспісів, які працюють незаконно.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

"Голови районних адміністрацій разом із правоохоронними органами почали тотальну перевірку подібних об'єктів. Таке рішення прийнято на вечірньому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням секретаря міськради Ігоря Терехова", - зазначили у пресслужбі, додавши, ці заходи спрямовані на те, щоб не допустити повторення трагедії, яка сталася в одному з таких «будинків для людей похилого віку», де внаслідок пожежі загинули 15 осіб.

Читайте також: Правоохоронці перевіряють три версії пожежі в будинку для літніх людей у Харкові

Як заявив Терехов, подібні об'єкти, як правило, незаконні, і пацієнти там знаходяться незаконно. "Треба виявити їх, щоб припинити їх роботу. Від правоохоронних органів теж має бути реакція", - додав він.

За словами Терехова, будівля, в якій сталася пожежа, є яскравим прикладом того, як працюють подібні установи і як там ставляться до людей. “На невеликій площі знаходилося досить багато пацієнтів, при цьому в будинку не були дотримані жодні протипожежні заходи: на вікнах - грати, шляхів евакуації немає, перекриття - дерев'яні", - підкреслив він.

Водночас начальник ГУНП у Харківській області Андрій Рубель на засіданні регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки в Харківській облдержадміністрації уточнив, що поліція перевіряє 118 подібних об’єктів.

Читайте також: У власника згорілого будинку для літніх знайшли ще один незаконний заклад

«Відпрацьовуємо такі об’єкти по місту Харкову та Харківській області, загалом їх 118, серед них - 11 пансіонатів, 30 хостелів та 20 будинків для людей похилого віку», – зазначив Рубель.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня у Харкові, на вул. Нижня Гиївська, 150-б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, сталася пожежа на другому поверсі.

Читайте також: У тяжкому і задовільному стані: як почуваються постраждалі на пожежі в Харкові

На місці пожежі виявлено тіла 15 загиблих. П'ятеро літніх людей постраждали: одну особу госпіталізовано до опікового відділення міської лікарні швидкої допомоги, ще чотири перебувають у токсикологічному відділенні 2-ї міської лікарні.

За фактом пожежі у будинку для літніх людей «Золотий час» поліція відкрила кримінальне провадження.

Читайте також: Пожежу у Харкові кваліфікували як надзвичайну ситуацію державного рівня

Кабінет Міністрів провів позачергове засідання, під час якого створено Державну комісію для з’ясування причин трагедії. За дорученням Президента її очолив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Кабінет Міністрів взяв цю справу під особистий контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-