Львів отримав відзнаку

Львів отримав відзнаку "Молодіжна столиця України"

Укрінформ
У Львові заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема вручив мерові Андрію Садовому отриману містом відзнаку "Молодіжна столиця України".

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Хочу привітати місто Львів з тим, що саме Львів став першою молодіжною столицею України. Це велика заслуга молодих людей, які були активними учасниками цього процесу на всіх ланках цього проекту, починаючи від підготовки заявки. Під час презентації міста Львова як міста, яке створює якісні можливості для розвитку молодих людей, ваше місто було обрано молодіжною столицею 2018 року», - зазначив Ярема.

Міський голова подякував представникові міністерства за те, що конкурс відбувся чесно і прозоро, львівській молоді - за підготовку до конкурсу, а також озвучив плани на наступний рік.

«Перше – вибудувати у Львові потужний молодіжний центр, який буде максимально відритий для молодих людей, щоб вони креативили, думали, обмінювались ідеями. Молоді люди у Львові дуже активні, і ми зараз працюємо над фіналізацією локації, аби в цьому році цей центр урочисто відкрити. Друге – ми в цьому році плануємо провести у Львові великий молодіжний форум, куди хочемо запросити молодих людей зі всіх міст нашої країни, аби цей молодіжний форум задав дуже хороший тон для розвитку молодіжного руху нашої держави. Ми плануємо провести такий захід восени, нам треба дуже багато попрацювати для кращої координації між всіма містами, які є молодіжними лідерами", - сказав Садовий.

Зазначають, що команда КУ «Інститут міста» спільно з управлінням молоді і спорту Львівської міської ради підготували й подали заявку на конкурс «Молодіжна столиця України», основною метою якого є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України. 

Читайте також: У Львові тисячі людей разом заспівали Гімн України

У заявці йшлося, зокрема, про те, що молодь складає близько третини населення Львова, понад 50% працівників мерії – віком до 35-ти, а 73% молодих людей не бажають нікуди звідси переїжджати. У місті 66 університетів, численні заходи та події для молоді в різних сферах, 107 молодіжних організацій. Молодіжна політика – один з пріоритетів розвитку Львова, що передбачено і в стратегічному документі «Львів 2020».

У лютому в Києві відбулась презентація учасників конкурсу та фінал, у якому Львів змагався з 10 містами України. Відтак журі, яке складалось з представників різних міжнародних організацій, обрало Львів молодіжною столицею України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-