На Волині шахтарі з неділі страйкують у холодній шахті — вимагають зарплату

На Волині шахтарі з неділі страйкують у холодній шахті — вимагають зарплату

Укрінформ
Через невиплату зарплати під землею триває страйк гірників Нововолинської шахти «Бужанська» у Волинській області. Зараз під землею перебуває більше 60 осіб, в понеділок їх було 75, а у неділю, 26 листопада, коли почався протест, - 21.

Про це повідомив в ефірі Громадського радіо голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“26 листопада 21 гірник Нововолинської шахти «Бужанська» не піднявся на поверхню. Вони оголосили протест через заборгованість по заробітній платі, яку не отримали за серпень, частково за вересень та повністю за жовтень. Згодом до протестувальників приєдналися гірники інших змін. Люди перебувають в замкнутому просторі, там надзвичайно холодно. Вони розмістилися на відстані півтора кілометри від шахтного стовбуру. Біля них знаходиться медсестра та співробітники гірничо-рятувального загону”, - повідомив Волинець.

Читайте також: На Волині гірники відмовилися підніматися із шахти, вимагають віддати зароблене

Він уточнив, що за словами Вадима Царука, голови первинної ланки НПГУ відокремленого підрозділу «Шахта «Бужанська», загальна заборгованість перед шахтарями становить 16 млн 108 тис. грн.

На бунтівну копальню прибув заступник гендиректора ДП “Волиньвугілля” з виробництва Валерій Хмельницький. Однак нічого втішного протестувальникам не сказав. Коли буде зарплатня – невідомо.

Не краща ситуація і на шахтах №1 "Нововолинська" та №9 "Нововолинська".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-