Полтавська поліція шукає свідків конфлікту в облцентрі

Полтавська поліція шукає свідків конфлікту в облцентрі

Укрінформ
Полтавська поліція відкрила п'ять кримінальних проваджень стосовно вчорашніх подій в облцентрі, внаслідок яких громадяни отримали тяжкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження, та шукає свідків подій.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Полтавській області. 

"Слідчими попередньо відкрито 5 кримінальних проваджень: за статтею 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 296 (Хуліганство), 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)... Правоохоронці звертаються до громадян, хто безпосередньо знаходився поруч під час завдання тілесних ушкоджень потерпілим, у тому числі і ножових поранень одному із мітингувальників, з проханням надати поліції наявну інформацію, а також матеріали фото-, відеофіксації на правах конфіденційності", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають оперативно-пошукові та слідчі дії для встановлення істини та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Як інформують, до територіальних підрозділів поліції Полтави для встановлення особи та надання пояснень було доправлено 12 учасників конфлікту. Всі громадяни ідентифіковані, надали пояснення та були відпущені додому.

Нагадаємо, 5 квітня близько 19.00 на вул.Соборності в Полтаві розпочався мітинг, кількість учасників якого перевищила три сотні. Спочатку люди, обурені встановленням в будинковій арці металевої брами, яка обмежувала прохід, мирно протестували. Та згодом між мітингувальниками і представниками охоронної фірми виникла бійка. Внаслідок конфлікту один з протестувальників, учасник АТО, отримав ножове поранення, ще один - ушкодження голови (ймовірно, від удару дерев'яною палицею). Їх було прооперовано, наразі постраждалий з ножовим пораненням перебуває у стабільно важкому стані. За даними правоохоронців, травму носа від удару в обличчя отримав також патрульний поліцейський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-