Затриманий конвоїр

Затриманий конвоїр "ДНР" може розповісти про долю багатьох заручників

Укрінформ
У Донецькій області за минулий тиждень правоохоронцями було затримано 7 бойовиків, серед яких і член бандформування «Щит», що служив у терористів конвоїром і наглядачем українських полонених.

Про це в понеділок повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

«7 бойовиків за 7 днів - поліція продовжує затримувати учасників незаконних збройних формувань», - сказано в повідомленні.

Відмічено, що співробітники кримінальної поліції обласного главку виявили члена бандформування «Щит», який у 2014 році був конвоїром і наглядачем полонених у підвалі захопленого терористами СБУ в Донецьку.  Чоловік, який може багато що розповісти про долю українських патріотів, які потрапили в застінки «ДНР», ховався в приватному секторі міста Родинське.

Цей 37-річний безробітний житель м. Родинське, раніше судимий за майнові злочини, кинув напризволяще двох дітей, перервав стосунки з батьками і в  травні 2014 приїхав до Донецька, щоб вступити до лав «ДНР». Він потрапив у військовий підрозділ «Щит», який було створено для охорони захопленої адмінбудівлі СБУ в Донецьку на вул. Щорса.

За словами найманця, його першим завданням було сидіти зі снайперами на даху захопленої будівлі СБУ і стежити у бінокль, щоб «не підкралися українські снайпери». Потім його перевели в тюремники. Саме він конвоював і охороняв полонених, які утримувалися у підвалах СБУ за залізними дверима.

Заробітну плату чоловік отримував, тому вже через декілька місяців залишив окуповане місто і повернувся до Родинського, де «заліг на дно».

Учасникові НЗФ повідомлено про підозру за ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України, санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 8 років.

У поліції також повідомили, що перед судом постануть ще 6 бойовиків. Усі вони розчарувалися у фейковій республіці і дезертирували з лав терористів. Бойовики несли службу на блокпостах «ДНР», здійснюючи незаконний догляд транспорту і документів громадян. Усі затримані притягуються до кримінальної відповідальності, їм також загрожує до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-