Із 2017 міста звітуватимуть про парникові викиди - нардеп

Із 2017 міста звітуватимуть про парникові викиди - нардеп

Укрінформ
Із 2017 року, щоб Україна могла ефективно брати участь у світовій системі торгівлі квотами, всі міста і бюджетні організації в країні мають подавати звіти щодо викидів парникових газів.

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Олексій Савченко в інтерв'ю "Экономическим известиям"

"Мало хто говорить ще і про те, що питання енергоефективності фігурують в наших міжнародних зобов'язаннях. З 2017 року всі міста та бюджетні організації повинні будуть подавати звіти щодо викидів парникових газів, які вони генерують, для того, щоб Україна могла ефективніше брати участь у світовій системі торгівлі квотами", - повідомив Савченко.

За його словами, для цього при кожній мерії має бути створений центр енергоефективності.

"Це означає, що при кожній мерії має бути створений центр енергоефективності, який розробить програму і план таких заходів, щоб кількість викидів знизити», - зазначив нардеп.

Однак при цьому народний депутат висловив сумнів, що в країні є достатньо фахівців, які здатні масово налагоджувати роботу центрів енергоефективності.

«Безумовно, є кому виступити на конференції, показати напрацювання, з'їздити за обміном досвідом у Фрайбург, найбільш енергоефективне місто Німеччини. Але хто поїде, наприклад, в мій рідний Козелецький район і розробить там програму енергоефективності? І через скільки років до нього дійдуть руки? Якщо ми говоримо про системний підхід, потрібно збільшувати держзамовлення на всі пов'язані з енергоефективністю спеціальності. Упевнений,  роботи у таких випускників не бракуватиме років п'ятдесят», - заявив Савченко.

Фото: akcent.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-