Львівські шахтарі перекрили міжнародну трасу: вимагають погасити борги

Львівські шахтарі перекрили міжнародну трасу: вимагають погасити борги

Укрінформ
Львівські шахтарі розпочали заплановану акцію біля села Воля Висоцька. Тут з 10-ї ранку вони перекрили рух автотранспорту міжнародною трасою Львів - Рава-Руська, що веде до державного кордону з Польщею. 

Таким чином гірники хочуть вкотре нагадати про своєчасність виплати зарплати шахтарям.

Про акцію написав у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«За травень і червень борг перед гірниками Львівщини складає вже 130 млн грн. А вже закінчується липень. Обіцянка міністра Ігоря Насалика розрахуватися із шахтарями до 27 липня виявилася обманом. Про те, що Кабмін своєю постановою саме 27 липня перерозподілив кошти й виділив на підтримку держпідприємств 200 млн грн, гірники Львівщини знають, але розуміють, що їх не вистачить навіть на те, щоб погасити уже наявні борги, тому й вирішили проводити свою акцію», - йдеться у повідомленні.                                                                                                                                                      

Скаржаться гірники і на невиплату гарантованих державою соціальних виплат, пов’язаних із втратою здоров’я на виробництві.

За фактом умисної невиплати заробленого шахтарям Червоноградська місцева прокуратура 27 липня розпочала кримінальне провадження. В ньому йдеться про заборгованість  за травень та червень цього року на загальну суму 105 млн грн.

Натомість в обласній держадміністрації повідомили, що 28 липня на рахунки ДП "Львіввугілля" надійшли 13 млн грн за відвантажене на теплові електростанції паливо. Ці кошти вже скеровані на виплату зароплати гірникам. Вони дозволили майже повністю погасити заборгованість за травень. На сьогодні шахтарям заборгували ще 16% травневої зарплати.

У четвер сесія Червоноградської міської ради VII скликання прийняла звернення до Президента України, Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо внесення змін до Держбюджету на 2016 рік та виділення коштів у сумі мільярд грн для державної фінансової підтримки вуглевидобувних підприємств. Депутати також звернулися до своїх колег у Львівській облраді та Сокальській райраді з проханням прийняти аналогічні звернення щодо критичної ситуації з невиплати зарплати шахтарям ДП «Львіввугілля».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-