АТО: бойовики активно обстрілюють Маріупольський напрямок

АТО: бойовики активно обстрілюють Маріупольський напрямок

Карта
Укрінформ
Минулої доби основні бойові дії на Донецькому напрямку розгорнулися на ділянці фронту – Новоселівка Друга – Авдіївка – Опитне – Невельське.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Противник активізувався після 8 години ранку, і не припиняв агресивних дій до самої півночі. Після 21 години у хід пішло важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. У переважній більшості випадків українські війська відкривали вогонь у відповідь. Зазвичай кожен обстріл тривав не менше 15 хвилин, найдовший розтягнувся на півтори години", - повідомив він.

Крім того, за словами Лисенка, епізодичні провокації з боку НЗФ сталися на Світлодарській дузі та під Горлівкою.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 9 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку протягом всієї доби противник вів потужні обстріли позицій українських військ по всій лінії зіткнення.

"Особливо напруженими були перші 6 годин доби, коли ворог відкрив вогонь одночасно на двох ділянках фронту – Новогригорівка-Старогнатівка, а також Талаківка – Водяне. Окрім мінометів, противник 1 раз застосував ствольну артилерію (САУ "Гвоздика"), випустивши по силах АТО 30 снарядів", - розповів Лисенко.

Надвечір основні бойові дії також розгорнулися на півдні (ділянка Талаківка – Широкине), де ворог відкривав вогонь з мінометів та БМП: "Також пізно ввечері, вже після 23 години, поновилися бойові дії в районі Докучаєвська (нагадуємо, що останнім часом там було тихо)".

Протягом дня також відбулася низка ворожих обстрілів у Мар’їнському районі.

"Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник 35 разів порушив режим тиші, і 15 разів застосовував важке озброєння", - зазначив речник.

На Луганському напрямку, за даними штабу, вчора було достатньо спокійно: "Противник надвечір двічі порушив режим тиші в Оріховому (район Бахмутської траси). Під час другого обстрілу українські війська відкрили вогонь у відповідь. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

"Зниження активності ворога пояснюється серйозними втратами, які він поніс через свої авантюрні спроби штурму наших позицій у Попаснянському районі", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, що вранці бойовики пішли в пряму атаку, але наразилися на влучний вогонь українських захисників. Окупанти тоді понесли важкі втрати: 2 загиблих, 8 поранених. Біля тіл ліквідованих диверсантів українські військові знайшли російську зброю, міни та боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-