Терористи блокують пункт пропуску в Золотому - Тука

Терористи блокують пункт пропуску в Золотому - Тука

Укрінформ
Терористи не пропускають людей та автівки через автомобільний контрольно-пропускний пункт у Золотому, який відкрито 31 березня. Вони блокують їх при спробі перетнути  лінію розмежування між окупованою територією та підпорядкованою українській владі.

Про це у Твіттері написав  керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

«Як і обіцяли, КПВВ в Золотому відкрили. Терористи зі свого боку - ні», - зазначив він.

За словами керівника обласної адміністрації, бойовики, що стоять по той бік блокпосту, нікого не пропускають через лінію розмежування. Щоб розібратися в ситуації, на місце події виїхали представники ОБСЄ.

Блокування щойно відкритого КПВВ терористи пояснюють відсутністю вказівок з боку свого «керівництва».

Саме ж самопроголошене «керівництво» так званої ЛНР  заявило, що «відкриття українською стороною пункту пропуску "Золоте" в районі Первомайська носить провокаційний характер і може послужити приводом для звинувачень Києвом ЛНР у зриві Мінських домовленостей».

При цьому вони не пояснили, в чому саме провокація. Адже  домовленість про відкриття пункту пропуску «Золоте» була досягнута  в результаті проведених 24 лютого в Мінську зустрічей учасників Контактної групи та її підгруп.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 31 березня, з метою стабілізації ситуації на сході країни, пов'язаної з пропуском громадян у Луганській області, відкрито контрольний пункт в'їзду-виїзду «Золоте». Він є єдиним КПВВ у Луганській області, де лінію розмежування можна буде перетинати на автомобілях. Добова пропускна спроможність КПВВ  - півтори тисячі автомобілів та понад п'ять тисяч пішоходів. Проте, не менш важливим є той фактор, що існування пункту  дозволяє  вивести із «сірої зони» 45 тисяч населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-