Зброя і безпекова ситуація: Стефанчук і маршалок Сенату Польщі обговорили потреби України

Зброя і безпекова ситуація: Стефанчук і маршалок Сенату Польщі обговорили потреби України

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Варшаві обговорив із маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською безпекову ситуацію і нагальні потреби України.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

“Подякував за всю підтримку, надану Польщею Україні. Ми це завжди цінували й цінуватимемо”, - зауважив Голова Верховної Ради.

За його словами, у центрі уваги під час розмови була безпекова ситуація в Україні.

“Ситуація на фронті складна. Також РФ продовжує ракетні удари по цивільних об’єктах і критичній енергетичній інфраструктурі. Тому наші нагальні потреби - системи ППО, засоби РЕБ, дрони, боєприпаси й далекобійні ракети”, - наголосив Стефанчук і зауважив, що Україні необхідна підтримка партнерів, серед яких, безумовно, Польща.

Також він відзначив важливість доєднання Польщі до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України.

Читайте також: Стефанчук закликав підтримати резолюцію ПАРЄ про відбудову України та негайно допомогти з ППО

Окрему увагу співрозмовники приділили посиленню санкційного тиску, зокрема на сектори особливого економічного значення для Росії.

Також сторони обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України, важливість реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського, яка на сьогодні залишається єдиним реалістичним і комплексним планом відновлення територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук і маршалок Сейму Польщі Шимон Головня обговорили міжпарламентську співпрацю і підтримку Варшавою Києва у протидії російській агресії. 

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-