Стефанчук зустрівся з маршалком Сейму Польщі - говорили про захист українських міст

Стефанчук зустрівся з маршалком Сейму Польщі - говорили про захист українських міст

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у середу у Варшаві обговорив із маршалком Сейму РП Шимоном Головнею міжпарламентську співпрацю і підтримку Варшавою Києва у протидії російській агресії.

Про це повідомляє в мережі X канцелярія Сейму, передає Укрінформ.

“Маршалок Сейму Шимон Головня зустрівся з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Переговори стосувалися, зокрема, підтримки України у боротьбі з російською агресією та парламентської співпраці”, - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою український спікер повідомив у Фейсбуці, у фокусі уваги співрозмовників була передусім безпекова ситуація, захист українських міст.

«Наші критичні потреби — системи ППО, системи РЕБ, дрони та антидронові системи, боєприпаси й бронетехніка. Україна потребує новітньої зброї. У цьому аспекті важлива активізація двосторонньої співпраці у військово-технічній сфері й спільне виробництво зброї», - підкреслив він.

Стефанчук зауважив, що для України важливі двосторонні безпекові гарантії. «Нині ми маємо відповідні договори із країнами-партнерами — розраховую на початок консультацій щодо опрацювання двосторонньої угоди між Україною та Польщею», - зазначив він.

Співрозмовники також обговорили шлях України в ЄС і НАТО. Голова ВР подякував польським партнерам за підтримку європейського та євроатлантичного шляху України, а також за значний внесок у протидію російській агресії та у консолідацію міжнародної спільноти у допомозі Укранській державі.

«Наше стратегічне партнерство має слугувати безпеці та добробуту наших народів», - наголосив він.

Стефанчук у Варшаві має також зустрітися з маршалком Сенату РП Малгожатою Кідавою-Блонською.

Читайте також: Компенсаційний фонд і заморожені активи РФ: Стефанчук зустрівся з генсеком Ради Європи

Як повідомлялося, Стефанчук 16 квітня відкрив у ПАРЄ виставку робіт Марії Примаченко і взяв участь у засіданні Асамблеї.

Фото: Sejm RP/Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-