Потрібна зброя і ППО: Кислиця закликав ООН не дати Росії продовжувати терор

Потрібна зброя і ППО: Кислиця закликав ООН не дати Росії продовжувати терор

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав країни-члени Організації надати Україні зброю та засоби ППО, що не дозволити Росії продовжувати терор проти критичної інфраструктури та мирного населення, в тому числі дітей.

Про це він заявив у п’ятницю під час засідання Радбезу, скликаного делегацією РФ, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія безперешкодно продовжуватиме терор, називаючи кожну зруйновану електростанцію військовим об’єктом, а кожну вбиту дитину – неонацистським бойовиком»,- наголосив представник України.

Кислиця підкреслив, що Кремль робить ставку на масовий терор, а його пропагандисти не приховують намірів зламати волю українського народу «через коліно».

«І якщо Україна вичерпає запаси зброї, якщо Україні не вистачить систем ППО, ця ставка може зіграти», - зауважив він.

У цьому контексті дипломат закликав тих, хто піддається впливу російської пропаганди із закликами припинити постачання військової допомоги Україні, все ж розрізняти агресора й сторону, яка обороняється, та усвідомлювати, якими можуть бути реальні наслідки.

«У гіршому випадку це може означати мільйони нових біженців, а також сотні тисяч репресованих та насильно загнаних до лав російської армії з метою нових агресивних воєн», - зауважив постпред України.

Кислиця нагадав про заклики Президента України й глави МЗС надати Україні вкрай необхідні засоби для захисту від масованих ракетних та повітряних атак РФ, а також її наступу на сході та півдні країни.

Читайте також: І Київ, і Париж знають, де знаходяться системи ППО: Кулеба закликав Францію до термінових дій

«Повітряний щит для України є абсолютно реалістичним і залежить лише від політичної волі відповідальних держав. Якщо солідарність з Україною буде підтримуватися та зміцнюватися, це лише протверезить агресора. Якщо її підірвати, то апетити агресора тільки зростатимуть»,- наголосив постпред України при ООН.

Водночас український дипломат розкритикував чергову спробу РФ долучити до слухань представників структури Veteran Intelligence Professionals for Sanity, яка підтримує пропагандистські наративи, зокрема, й нісенітниці про події в «Крокусі». У цьому контексті Кислиця підкреслив, що залучення таких «ветеранів» не допомогло російській делегації «справитися з власним божевіллям».

Читайте також: Атаки Росії змусили Україну обирати між забезпеченням ППО на фронті або населених пунктів - ISW

Пізніше постпред України при ООН назвав цю структуру в соцмережі X «резервом» для московських розвідників під дипломатичним дахом місії Росії при Організації Об’єднаних Націй та висміяв її представників, поведінка яких під час виступів часом викликає запитання щодо їхнього здорового глузду.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Раді Безпеки ООН відбулося засідання щодо гуманітарної ситуації в Україні. У цьому зв’язку в Організації зауважили, що близько 40% населення України, тобто понад 14,6 млн жителів, потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-