Гуманітарної допомоги в Україні потребують понад 14 мільйонів жителів - ООН

Гуманітарної допомоги в Україні потребують понад 14 мільйонів жителів - ООН

Укрінформ
Близько 40% населення України, тобто понад 14,6 млн жителів, потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги.

Про це заявила директорка з питань операцій Управління ООН з координації гуманітарних питань Едем Восорну, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Масштаб гуманітарних потреб в Україні залишається величезним. Понад 14,6 мільйона людей – близько 40% населення України – потребують певної форми гуманітарної допомоги, 56% з яких – це жінки та дівчата», - зауважила Восорну під час засідання Ради безпеки ООН щодо України.

Вона висловила вдячність донорам, які вже надали $541 мільйон, що дозволило надати рятувальну допомогу 3 млн людей впродовж перших двох місяців цього року. Водночас представниця ООН підкреслила, що це охоплює лише 17% від $3,1 млрд, необхідних для задоволення гуманітарних потреб України та реагування згідно з планом ООН на 2024 рік.

Читайте також: Правозахисники передали ООН дані про 53 цивільних, вивезених РФ з півдня України до Криму

У цьому зв’язку вона наголосила на терміновій необхідності додаткової підтримки гуманітарних операцій в Україні та закликала міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб підтримати народ України.

Як повідомлялося, за останніми даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), з 24 лютого 2022 року в Україні внаслідок війни загинули понад 10,8 тис. цивільних осіб і понад 20,5 тис. отримали поранення. В ООН зазначають, що фактичні цифри можуть бути більшими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-