Атаки Росії змусили Україну обирати між забезпеченням ППО на фронті або населених пунктів - ISW

Атаки Росії змусили Україну обирати між забезпеченням ППО на фронті або населених пунктів - ISW

Укрінформ
Російські війська користуються нестачею в України систем протиповітряної оборони. Тому вони збільшили кількість атак на фронті та атакують енергетичну систему країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт ISW.

Як зазначається, російські атаки змусили Україну прийняти важкі рішення між забезпеченням протиповітряної оборони на фронті або захищати великі населені пункти.

Ймовірно, армія РФ використовує "деградовану парасольку" протиповітряної оборони України, намагаючись зруйнувати енергетичну мережу країни та стримати її оборонно-промисловий потенціал.

"Російські сухопутні сили користуються своєю здатністю використовувати авіаудари по українських позиціях на передовій, щоб досягати повільних, але постійних успіхів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський у Вільнюсі закликав західних партнерів не зволікати з передачею ППО

За їхніми словами, нестача ППО сприяла збільшенню армією РФ кількості ударів керованими та некерованими плануючими бомбами, які російські війська використали для тактичного ефекту під час захоплення Авдіївки в середині лютого 2024 року та які російські сили, схоже, використовують під час поточних наступальних операцій під Часовим Яром.

Читайте також: Польща може передати Україні пострадянські ракети для систем ППО - Дуда

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, опублікованому 10 квітня, що Україна успішно виробляє безпілотники, але вони не можуть замінити системи ППО та далекобійні ракетні системи або артилерію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-