Стефанчук і представники групи Європарламенту Renew Europe обговорили євроінтеграцію України

Стефанчук і представники групи Європарламенту Renew Europe обговорили євроінтеграцію України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі із делегацією політичної групи Європейського Парламенту Renew Europe на чолі з Валері Айє обговорив євроінтеграцію України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомляє у Фейсбуці.

«Європарламент був першою інституцією в ЄС, що виступила за надання Україні статусу кандидата в ЄС, активно підтримувала відкриття переговорів про вступ України в ЄС, завжди мала сильний голос, коли йшлося про створення міжнародної коаліції на підтримку нашої боротьби. Тому передусім подякував за непохитну підтримку Європарламентом України», - зазначив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук зустрівся із делегацією очільників комітетів Європарламенту

Під час зустрічі сторони обговорили питання європейської інтеграції. Стефанчук відмітив, що Україна завершила реалізацію необхідних кроків для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу. Зараз важливо невідкладно затвердити переговорну рамку.

Також обговорили оборонну підтримку. Стефанчук висловив вдячність кожній країні ЄС за надану військову допомогу. Водночас він закцентував, що потребами України залишаються системи ППО, ракети великої дальності, різні види артилерії та боєприпасів, безпілотники.

Читайте також: Умєров і Сирський зустрілися із делегацією голів комітетів Європарламенту

«Порушили тему конфіскації російських активів. Акцентував, що важливо знайти юридичну конструкцію, яка дала б спільне бачення, як російські активи мають піти на відшкодування збитків, завданих країною-агресором», - підсумував Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня Стефанчук і голова Рійгікогу Естонської Республіки Лаурі Хуассар обговорили перспективи міжпарламентської співпраці держав.

Фото: Ruslan Stefanchuk, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-