Вступ до ЄС: уряд представив партнерам план України щодо переговорів

Вступ до ЄС: уряд представив партнерам план України щодо переговорів

Укрінформ
Євроінтеграційна команда уряду України на координаційній зустрічі з партнерами з розвитку представила план дій у межах переговорного процесу про вступ до ЄС.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, зустріч проходила під головуванням віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Участь у зустрічі взяли керівники іноземних дипломатичних представництв, Представництво ЄС в Україні, представники міжнародних організацій та проектів, зокрема агенцій ООН, фінансових та донорських установ, зокрема, Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового Банку, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), регіонального фонду WNISEF тощо.

Читайте також: Стефанішина обговорила з помічником генсека НАТО підготовку до саміту у Вашингтоні

Віцепрем’єр-міністр поділилась з партнерами найближчими планами у межах переговорного процесу про вступ до ЄС.

«Ми вже працюємо над архітектурою наших переговорних команд, а також над нашою переговорною позицією. Ми прагнемо побудувати динамічний процес, і вже маємо конкретні пропозиції, як забезпечити належну координацію та залучити необхідну експертизу. Нашим спільним пріоритетом має стати забезпечення того, щоб професійні та вмотивовані люди, які будуть рушійною силою переговорів, залишалися в команді від початку і до самого кінця шляху», – сказала Стефанішина.

Вона наголосила на необхідності забезпечення тісної співпраці проектів міжнародної технічної допомоги з відповідними секторальними групами та Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, який координуватиме переговорний процес.

Читайте також: Зеленський про євроінтеграцію: В Україні зроблені деякі речі, яких немає в країнах-членах ЄС

Українська сторона також озвучила потреби для подальшого зміцнення інституційних спроможностей Уряду у сфері європейської інтеграції.

Заступники міністрів з Міністерства економіки, Міністерства енергетики, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів презентували плани своїх відомств у сфері євроінтеграції та окреслили можливі напрямки співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня у межах підготовки до початку переговорів про вступ до ЄвросоюзуУкраїна розпочала скринінг законодавства та формування дорожніх карт у сферах верховенства права, свободи руху осіб (юстиція, свобода, безпека), реформи державного управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-