Шмигаль про вступ до ЄС: Ми зробимо все, щоб м’яч не затримувався на українській стороні поля

Шмигаль про вступ до ЄС: Ми зробимо все, щоб м’яч не затримувався на українській стороні поля

Укрінформ
Влада розглядає членство України в Європейському Союзі не як далеку перспективу, а як набір кроків, які можна виконати у найближчі роки.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив на спільному з віцепрезидентом Європейської комісії, високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перемога України – це перемога Європи. Успіх України – це успіх Європи. Це стосується як перемоги у війні проти Росії, так і членства України в Європейському Союзі. Рішення Європейської ради щодо відкриття перемовин про вступ України до ЄС, ухвалене в грудні минулого року, стало історичним кроком. Зараз важливо не зупинятися", – наголосив Шмигаль.

Він привітав рішення про початок підготовки Європейською комісією переговорної рамки з Україною та проведення офіційного скринінгу українського законодавства на відповідність європейському. "Наступним кроком у цьому напрямі має стати невідкладне фактичне започаткування переговорів щодо членства України в ЄС. Ми зробимо все, щоб м’яч не затримувався на українській стороні поля", – сказав очільник уряду.

Читайте також: ЄС почав скринінг законів України: Стефанішина розповіла деталі про переговори в Єврокомісії

У цьому контексті Прем’єр-міністр зазначив, що Україна впроваджує необхідні зміни, трансформує інституції, імплементує європейські норми і практики. "Ми будемо повністю відповідати критеріям ЄС максимально швидко. Знаємо, що це дуже амбітно, але за останні два роки Україна довела, що неможливе можливо. Тож, членство в Євросоюзі ми розглядаємо не як далеку перспективу, а як набір кроків, які ми здатні виконати у найближчі роки", – наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу ухвалили рішення розпочати переговори про вступ України та Молдови.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв раніше, що Україна має бути готовою до вступу в Євросоюз через два роки.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-