Зеленський про євроінтеграцію: В Україні зроблені деякі речі, яких немає в країнах-членах ЄС

Зеленський про євроінтеграцію: В Україні зроблені деякі речі, яких немає в країнах-членах ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що за багатьма параметрами Україна дуже близька до Євросоюзу, зроблені деякі речі, який немає у країнах, що вже є членами ЄС.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському телеканалу RAI, говорячи про перспективи набуття Україною повноправного членства у Євросоюзі і про труднощі, з якими країна стикається на цьому шляху, передає Укрінформ.

"Труднощі - як у всіх країн, які йшли до Європейського Союзу. Є відповідна гармонізація законодавства. І незважаючи на те, що ми у війні, ми це робимо: приймаємо багато законів, багато реформуємо свою систему. Іноді тобі можуть подобатись якісь закони, іноді - не дуже. Іноді їх сприймають парламентарії, іноді - не дуже. Іноді їх сприймає суспільство, іноді - не дуже. Але якщо твій вибір – бути в Європейському Союзі, то це є правила. І правила треба поважати. Тому коли ми можемо бути? І я думаю, що Україна з точки зору, наприклад, реформ, потужності армії, земельних реформ, цифровізації, гармонізації законодавства, ми дуже близько до цього. Я вам скажу відверто, деякі речі у нас зроблені в Україні, яких немає у деяких країн, які вже в ЄС. І це факт", - зазначив Зеленський.

Однак попереду, за його словами, ще певний шлях, і Україна його може пройти дуже швидко, все залежить тепер від самого ЄС. 

Читайте також: Корнієнко: Якщо Україна претендує на вступ до ЄС, то не має бути жодної корупції

"Але тим не менш попереду ще є якийсь шлях. Ми можемо пройти дуже швидко. Я б так сказав: сьогодні це залежить вже від країн Євросоюзу, коли Україна буде серед них", - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Євросоюзу вирішили розпочати переговори про вступ України та Молдови в блок.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-