Із депутата Дубневича суд стягнув 56 мільйонів застави і передав ЗСУ

Із депутата Дубневича суд стягнув 56 мільйонів застави і передав ЗСУ

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення застави з народного депутата, обвинуваченого в незаконному заволодінні 93 млн гривень Укрзалізниці.

Про це САП повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«21 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн, яка була внесена за народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниці», – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, суд постановив переказати згадані кошти на спеціальний рахунок Національного банку для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

У САП нагадали, що на початку листопада Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про оголошення обвинуваченого в міжнародний розшук.

Як повідомляв Укрінформ, ключовим фігурантом провадження про заподіяння Укрзалізниці збитків розміром 93 млн грн є народний депутат Ярослав Дубневич

За даними слідства, група службових осіб Центру забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця» у змові з народним депутатом організували злочинну схему, через яку протягом 2015-2017 років підприємство переплатило за постачання товарів понад 93 млн грн. Крім Дубневича, підозри у справі були оголошені ще вісьмом особам.

Читайте також: ВАКС заочно арештував депутата Дубневича

10 жовтня поточного року депутату Дубневичу повідомили про нову підозру – у розкраданні газу на 2,1 млрд гривень. Слідство встановило, що ця схема діяла протягом 2013-2017 років.

17 жовтня Національне антикорупційне бюро України оголосило Дубневича в розшук. Згодом депутат вийшов на зв'язок і заявив, що перебуває в лікарні.

2 листопада ВАКС оголосив Дубневича в міжнародний розшук. Суд зважив на наявність підтвердженої інформації про перебування обвинуваченого за кордоном та неявку його на судові засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-