Оголошений у розшук депутат Дубневич вийшов на зв'язок і заявив, що він у лікарні

Оголошений у розшук депутат Дубневич вийшов на зв'язок і заявив, що він у лікарні

Укрінформ
Після публікації новини про оголошення в розшук Національним антикорупційним бюро України Ярослава Дубневича народний депутат вийшов на зв’язок по відео на засіданні Вищого антикорупційного суду у іншій справі - щодо привласнення 93,2 млн грн філії Укрзалізниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Центр протидії корупції".

“Депутат заявив, що зараз у лікарні на території України, але повідомити точне місцеперебування не захотів. Обвинувачення виступило проти участі Дубневича через відеозв’язок. Мовляв, він депутат, тому має бути в Києві і може брати участь у засіданні сам”, - інформує ЦПК.

Як зазначається, прокурор під час судового засідання повідомив, що не має інформації про перетин кордону Дубневичем.

Читайте також: Народному депутату повідомили про підозру у розкраданні газу на 2,1 мільярда

У підсумку суд дозволив народному депутату провести лише одне сьогоднішнє засідання через відеозв'язок. На майбутнє суд допустив таку можливість тільки в тому разі, якщо Дубневич підтвердить свою неможливість брати участь з будь-якого іншого приміщення суду.

Депутат також подав клопотання про зміну запобіжного заходу - просив суд змінити раніше внесену заставу із 86 млн до 56 млн, різницю перерахувати на підтримку ЗСУ, додали у ЦПК.

Як повідомлялося, НАБУ оголосило в розшук народного депутата Ярослава Дубневича, підозрюваного в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

10 жовтня народному депутату Дубневичу оголосили відповідну підозру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2013-2017 років народний депутат, залучивши 5 інших осіб, організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ, які знаходяться у Львівській області, на понад 2,155 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-