ВАКС заочно арештував депутата Дубневича

ВАКС заочно арештував депутата Дубневича

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чинному народному депутату України, підозрюваному в розкраданні газу на 2,1 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

«13 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід чинному народному депутату України, який обґрунтовано підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку», – зазначили в прокуратурі.

Питання про застосування обраного запобіжного заходу слідчий суддя вирішить після затримання підозрюваного та доправки його до місця проведення досудового розслідування.

У прокуратурі нагадали, що цей самий депутат також є обвинуваченим у незаконному заволодінні 93 млн гривень коштів акціонерного товариства «Укрзалізниця».

Читайте також: Депутата Дубневича оголосили у міжнародний розшук

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня народному депутату Ярославу Дубневичу оголосили підозру в розкраданні газу на 2,1 млрд гривень.

Слідством встановлено, що протягом 2013-2017 років Дубневич організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ (Львівська область).

Організована Дубневичем схема розкрадань в Укрзалізниці була викрита у 2019 році. У цій справі суд призначив депутату запобіжний захід у вигляді застави розміром 90 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-