Депутата Дубневича оголосили у міжнародний розшук

Депутата Дубневича оголосили у міжнародний розшук

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд України оголосив у міжнародний розшук народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн Укрзалізниці.

Як передає Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, що 2 листопада колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниця".

Суд зважив на неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перебування указаної особи за кордоном та задовольнив клопотання.

Питання щодо звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн та зміну обвинуваченому запобіжного заходу будуть вирішуватись у наступних судових засіданнях.

Читайте також: Обвинуваченого у держзраді Коцабу просять оголосити у міжнародний розшук

Як нагадали в САП, 26 жовтня колегія суддів ВАКС після неявки до суду депутата постановила здійснити до нього привід. Крім того, ВАКС зобов’язав депутата сплатити понад 5 368 грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук народного депутата Ярослава Дубневича, підозрюваного в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

10 жовтня Дубневичу оголосили відповідну підозру.

Читайте також: Апеляційний суд скасував ухвалу про оголошення журналіста Муравицького в міжнародний розшук

Досудове розслідування встановило, що протягом 2013-2017 років народний депутат, залучивши 5 інших осіб, організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ, які знаходяться у Львівській області, на понад 2,155 млрд грн.

26 жовтня ВАКС оштрафував народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого в іншій справі - у заволодінні 93 млн грн Укрзалізниці, через неявку на судове засідання та постановив здійснити його примусовий привід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-