ВАКС постановив примусово доставити в суд депутата Дубневича

ВАКС постановив примусово доставити в суд депутата Дубневича

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд оштрафував народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн Укрзалізниці, через не явку на судове засідання та постановив здійснити його примусовий привід.

Про це пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“26 жовтня колегія суддів ВАКС після неявки до суду народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці", постановила здійснити до нього привід. Здійснення приводу доручено детективам НАБУ”, - ідеться у повідомленні.

Крім того, ВАКС зобов’язав нардепа сплатити понад 5 368 грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду.

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук народного депутата Ярослава Дубневича

Указана ухвала суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Наступне засідання у справі призначено на 2 листопада.

У прокуратурі нагадали, що вказаний депутат є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні. 10 жовтня за дорученням керівника САП прокурор повідомив йому про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Зважаючи на те, що місцезнаходження народного депутата не було встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 Кримінально-процесуального кодексу України.

Читайте також: Оголошений у розшук депутат Дубневич вийшов на зв'язок і заявив, що він у лікарні

Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17 жовтня детективи НАБУ оголосили його в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, після публікації новини про оголошення в розшук Національним антикорупційним бюро України Ярослава Дубневича народний депутат вийшов на зв’язок по відео на засіданні Вищого антикорупційного суду у іншій справі - щодо привласнення 93,2 млн грн філії Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-