Україна і США проведуть консультації щодо звільнення цивільних з російського полону - Кулеба

Україна і США проведуть консультації щодо звільнення цивільних з російського полону - Кулеба

Укрінформ
Експерти з України і США проведуть консультації щодо використання наявних або створення нових міжнародних правових інструментів для звільнення захоплених Росією цивільних заручників.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з державним секретарем США Ентоні Блінкеном пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії розповів, що поінформував держсекретаря про те, що Росія зараз втілює наймасштабнішу в новітній історії операцію із захоплення цивільних осіб у полон. «Десятки тисяч людей - цивільних, не військових, опиняються у російському полоні тільки через те, що вони українці і з якоїсь причини не подобаються російським окупаційним властям», - зазначив Кулеба.

За його словами, Україні зрозуміло, що світові потрібні більш дієві механізми для порятунку цих людей.

«Тут ще є багато запитань, але ми не повинні дозволити Росії створити прецедент, яким користуватимуться і вона, й інші зловмисні режими, щоб використовувати цивільних людей як заручників. Тому ми домовилися, що наші експертні команди проведуть консультації щодо того, які наявні інструменти в міжнародному праві можуть бути задіяні для звільнення цих людей, а в разі потреби які інструменти мають бути створені, щоб цих людей врятувати», - повідомив глава МЗС.

Читайте також: ГУР: Перемовини про обмін полонених здебільшого йдуть без країн-посередників

Як повідомлялося, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов заявив в інтерв’ю Укрінформу, що Російська Федерація відмовляється віддавати багатьох українських полонених без будь-яких пояснень.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-