The Economist опублікував рейтинг «корисних ідіотів Путіна» на чолі з Угорщиною та Австрією

The Economist опублікував рейтинг «корисних ідіотів Путіна» на чолі з Угорщиною та Австрією

Укрінформ
Британський журнал The Economist склав рейтинг європейських країн, які наразі є найбільшими, у тому числі мимовільними, посібниками російського режиму - на чолі з Угорщиною та Австрією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у статті під назвою "Корисні ідіоти Володимира Путіна".

"Спектр "корисних ідіотів Європи" – термін часів холодної війни для позначення мимовільних союзників комунізму – широкий. У політиці крайні праві та крайні ліві партії багато в чому не погоджуються, але щодо України ці крайні часто сходяться у вимогах негайного "миру", який фактично винагородив би російську агресію землею", - йдеться у статті.

Читайте також: Угорщина розблокує транш ЄС, якщо Україна виключить OTP Bank із «чорного списку» - Сійярто

Було вказано на те, що у ЗМІ та академічних колах інтелектуали, як і раніше, "із задоволенням ігнорують докази імперських намірів Росії та її сповзання у криміналітет, натомість нарікаючи на втягування Європи в те, що вони вважають проксі-війною між Америкою та Росією".

"Серед тих, хто допомагає Путіну – кілька європейських урядів. Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини з 2010 року, є найбільш очевидним. Популіст неодноразово критикував підтримку України з боку Заходу і продовжує імпорт російського газу до Угорщини. Його уряд також відмовляється дозволяти транзит зброї, наданої Україні країнами-членами НАТО та ЄС", - йдеться у статті.

Читайте також: Орбан не вірить у можливість перемогти Росію

На другому місці серед "корисних ідіотів Путіна" The Economist розмістив Австрію.

"Сусідня Австрія, більш спокійно, але не менш вигідно, також значною мірою відсторонилася від боротьби, посилаючись на те, що вона не є членом НАТО та на свою самопроголошену роль моста між Сходом і Заходом, пропонуючи незначну допомогу Україні, навіть попри те, що її торгівля з Росією різко зросла", - йдеться у статті.

Читайте також: В австрійському Клостернойбурзі праві популісти та соціал-демократи були не раді меру Бучі

Третьою країною у списку "корисних ідіотів Путіна" було розміщено Грецію.

"Греція, ще один член ЄС, дотримується санкцій ЄС, але ухиляється від подальшого посилення санкцій на постачання російської нафти, можливо, тому, що грецькі фірми отримують значні прибутки від торгівлі з Росією", - зазначається у матеріалі.

Читайте також: Греція та Угорщина блокують новий пакет санкцій проти РФ

Також вказується на те, що під сильним американським тиском лише нещодавно Кіпр, офшорний фінансовий притулок, закрив близько 4 тис. банківських рахунків, що належали росіянам.

"Країни, що не є членами ЄС, такі як Туреччина і Сербія, навіть не намагаються приховувати прибуткові "чорні" послуги, які вони надають Росії", - йдеться також у статті.

Читайте також: Австрія закликала Сербію долучитися до санкцій ЄС проти росії

Крім того, вказується на те, що посилаючись на свій нейтралітет, Швейцарія заблокувала постачання зброї в Україну, в тому числі 96 законсервованих танків "Леопард", що стоять в Італії та належать приватній швейцарській фірмі.

Читайте також: Швейцарія відхилила запит на продаж майже 100 танків Leopard 1 для України

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що перемогти РФ неможливо, тож треба домовлятися. Україну глава уряду сусідньої держави не вважає більше суверенною державою, адже, каже, в Києва немає власних грошей і зброї.

Зображення: klawe rzeczy/getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-