Швейцарія відхилила запит на продаж майже 100 танків Leopard 1 для України

Швейцарія відхилила запит на продаж майже 100 танків Leopard 1 для України

Укрінформ
Федеральна рада Швейцарії відхилила запит швейцарського оборонного концерну Ruag на експорт танків Leopard 1 A5, призначених для України.

Про це повідомляється на сайті органу, передає Укрінформ.

«28 червня Федеральна рада відхилила запит Ruag AG щодо експорту 96 танків Leopard 1 A5, призначених для України, оскільки це не відповідає чинному законодавству», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 27 квітня компанія Ruag AG подала запит на експорт до Державного секретаріату з економічних питань (SECO) щодо перепродажу 96 вживаних і недіючих танків Leopard 1 A5. Зараз танки знаходяться на зберіганні в Італії і далі потребували ремонту в Німеччині перед реекспортом в Україну.

Читайте також: Данія і Нідерланди профінансують поставки додаткових танків Leopard Україні

«Федеральна рада дійшла висновку, що продаж 96 танків неможливий згідно з чинним законодавством. Зокрема, такий продаж суперечить Закону про військову техніку та призведе до відмови Швейцарії від політики нейтралітету», - наголосили у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, у березні у відповідь на неофіційний запит Ruag SECO повідомив, що концерн не отримає дозволу на таку угоду.

Швейцарія твердо стоїть на своєму нейтралітеті, згідно з яким вона не підтримує жодну з країн, що беруть участь у воєнних діях. На цій підставі Швейцарія досі відмовляється від реекспорту танкових боєприпасів, які вона продала Німеччині кілька років тому. Вона вимагає договірних гарантій можливості заборони подальшого перепродажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-