Данія і Нідерланди профінансують поставки додаткових танків Leopard Україні

Данія і Нідерланди профінансують поставки додаткових танків Leopard Україні

Укрінформ
Україна отримає більше основних бойових танків Leopard 2 від компанії Rheinmetall, які придбають Данія та Нідерланди.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt, передає Укрінформ.

Збройні сили України втратили перші основні бойові танки Leopard і тепер Данія та Нідерланди хочуть фінансувати поставки для заміни зруйнованої техніки, йдеться у матеріалі.

Ці дві держави, за даними видання, профінансували закупівлю 14 танків, які будуть поставлені компанією Rheinmetall. Договори вже укладені, стверджують джерела газети. Сума складає тризначну цифру в мільйонах євро.

Читайте також: Німеччина зосереджується на постачанні Україні додаткової зброї - Шольц

Перші танки надійдуть до Збройних Сил України в січні наступного року. До того часу Rheinmetall відремонтує Leopard 2 типу A4, які компанія забрала зі складів різних держав, на озброєнні яких стоять такі машини.

Крім Leopard 1 і 2 Rheinmetall постачає Києву БМП Marder і боєприпаси до них. Генеральний директор Армін Паппергер також домовився з Україною про майбутнє виробництво в країні танків і боєприпасів.

Читайте також: Канада оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Як повідомлялося, на початку українського контрнаступу, ймовірно, було втрачено кілька танків німецького виробництва, які Україні передали західні партнери. На цей час Leopard вважаються найпотужнішим бойовим танком у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-