Мельник про очікування від саміту НАТО: Думаю, буде якийсь варіант, про який ми ще не знаємо

Мельник про очікування від саміту НАТО: Думаю, буде якийсь варіант, про який ми ще не знаємо

Укрінформ
На саміті НАТО, який має відбутися 11-12 липня 2023 року у Вільнюсі, Україні можуть запропонувати "якийсь варіант", про який ми ще не знаємо і щодо якого тривають переговори.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник, передає Укрінформ із посиланням на Ліга.Новини.

Журналіст запитав Мельника, чого, на його думку, Україні слід очікувати від саміту – спрощеного плану вступу замість ПДЧ, гарантій безпеки від окремих держав або ж чергових запевнень про "відчинені двері" Альянсу.

Читайте також: Кулеба - Столтенбергу: Важливо зробити у Вільнюсі крок до членства України в НАТО, усунувши ПДЧ

На думку Мельника, навряд якийсь із перерахованих варіантів "справді спрацює".

"Я думаю, тут буде якийсь варіант, про який ми ще сьогодні не знаємо, над яким ведуться переговори. Очевидно, що це буде крок на зустріч нашому членству. Як він виглядатиме – поки що казати зарано. У нас ще є час, щоб цей крок справді виглядав переконливо, а не був лише виправданням того, що політичне рішення про вступ поки, на жаль, не може бути ухвалене нашими союзниками", – зазначив Мельник.

Читайте також: Резніков про Раду Україна-НАТО: Україна де-факто стає членом Альянсу

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Брюсселі в рамках першого дня роботи Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони відбулося засідання Комісії НАТО-Україна та зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США. У цих заходах взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Учасники розглядали шляхи продовження та прискорення надання Україні військової допомоги для наступу проти російських загарбників та для звільнення територій, а також питання щодо перспектив членства України в НАТО та отримання гарантій безпеки на період, поки таке членство відбудеться.

Читайте також: ППО, артилерія та підтримка вступу до НАТО: Президент розповів про цей тиждень

Ці та інші найважливіші питання щодо діяльності Альянсу будуть розглянуті під час Вільнюського саміту НАТО 11-12 липня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-