Зеленський запросив країни Африки долучитися до української формули миру

Зеленський запросив країни Африки долучитися до української формули миру

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив країни Африканського континенту долучитися до Глобального саміту миру на основі української Формули миру.

Про це він розповів під час пресконференції з лідерами африканських держав у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вдячний учасникам нашої зустрічі за підтримку принципу територіальної цілісності держав та захищеності націй від агресій. І сьогодні побачив перспективу нашої роботи над конкретними пунктами Формули миру. Звичайно, я запросив держави Африки взяти участь у Глобальному саміті миру, який ми готуємо», - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент ПАР представив у Києві африканський план досягнення миру з 10 пунктів

Він підкреслив, що пропозиції лідерів різних держав із різних континентів дуже важливі для базису, який повинен будуватися саме на Формулі миру України.

Глава держави прагне, аби до Глобального саміту миру долучилося якомога більше країн і його вдалося організувати якнайшвидше, однак, за словами Президента, це непросто.

Зустріч Президента України та лідерів африканських країн з представниками ЗМІ / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Водночас Зеленський додав, що бачить пункти, де можемо співпрацювати з африканськими колегами.

Читайте також: До дипломатії з РФ ми не дійдемо, поки росіяни будуть на нашій території - Зеленський

Також він висловив сподівання на організацію і проведення у майбутньому саміту Україна-Африка.

«Я хотів дуже провести саміт, і сьогодні говорив знову, Україна-Африка. Я відверто вважаю, що африканські країни повинні знати, ми повинні прямо спілкуватися», - зауважив Президент.

Як повідомлялося,у п’ятницю Україну з візитом відвідали президент Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса, президент Республіки Сенегал Макі Салл, президент Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, прем’єр-міністр Арабської Республіки Єгипет Мустафа Мадбулі та спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба та Республіки Уганда Рухакана Ругунда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-