Зеленський у Києві зустрівся з представниками семи африканських держав

Зеленський у Києві зустрівся з представниками семи африканських держав

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Києві провів переговори щодо досягнення миру в Україні з представниками Південно-Африканської Республіки, Союзу Коморських островів, Єгипту, Сенегалу, Замбії, Конго та Уганди.

Про це глава держави повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Усі нації світу заслуговують на те, щоб жити вільно, без навʼязування чужої волі військовим чи політичним шляхом. Але ніхто не можна вважати свої кордони захищеними та безпеку людей гарантованою, поки Росія намагається зробити агресію та крадіжку чужих земель глобальною нормою», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Делегація африканських лідерів відвідала Бучу

За його словами, саме про шлях досягнення справжнього та справедливого миру, без жодного російського шантажу й обману, говорили з делегацією глав держав і високих представників країн Африки.

Зеленський у Києві зустрівся з представниками семи африканських держав / Фото: ОПУ

Зеленський додав, що до складу делегації увійшли президент Союзу Коморських островів Азалі Ассумані, президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса, президент Республіки Сенегал Макі Салл, президент Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, прем’єр-міністр Арабської Республіки Єгипет Мустафа Мадбулі та спеціальні представники президентів Республіки Конго Флоран Нтсіба та Республіки Уганда Рухакана Ругунда.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за результатами зустрічі Президент України та представники африканських держав провели пресконференцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-