Делегація африканських лідерів відвідала Бучу

Делегація африканських лідерів відвідала Бучу

Відео
Укрінформ
Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса та інші глави африканських держав і урядів, які відвідують Україну, прибули до Бучі Київської області.

Про це повідомляє Адміністрація президента ПАР у Твіттері, передає Укрінформ.

«Президент Сиріл Рамафоса та інші глави африканських держав і урядів, які беруть участь у миротворчій місії африканських лідерів, перебувають у православній церкві Святого Андрія в місті Буча, Україна, перед відвіданням місця масового поховання 458 мирних жителів, убитих на початковому етапі конфлікту», - зазначили в АП.

У Бучі голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, генпрокурор Андрій Костін, прокурор Київщини Максим Крим та мер Бучі Анатолій Федорук розповіли африканській делегації про воєнні злочини, які росіяни скоюють з перших днів повномасштабного вторгнення. Зокрема, представники України поінформували про мародерства, катування та вбивства мирних людей, які скоювали російські солдати.

"Це те, що весь світ побачив у Бучі та інших містах і селах. Але за всі ці злочини неодмінно настане покарання. І ми дуже розраховуємо на широку підтримку всього цивілізованого світу", - написав голова КОВА у Фейсбуці.

Як повідомляв Укрінформ, президент ПАР Сиріл Рамафоса у п’ятницю прибув в Україну.

16 травня Рамафоса анонсував мирну ініціативу для завершення війни Росії проти України, яку мали запропонувати африканські країни.

За його словами, делегація глав африканських держав планує відвідати Москву та Київ для презентації мирного плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-