У Раді вважають, що трибунал для рф на підставі резолюції Генасамблеї ООН - найкращий варіант

У Раді вважають, що трибунал для рф на підставі резолюції Генасамблеї ООН - найкращий варіант

Укрінформ
Створення спеціального міжнародного трибуналу щодо російської федерації за злочин агресії проти України на підставі резолюції Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй — це найкращий варіант.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики, член робочої групи з опрацювання питання створення спецтрибуналу Денис Маслов заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Народний депутат наголосив, що ухвалення резолюції Генасамблеї ООН необхідне для створення спеціального міжнародного трибуналу для росії.

"На переконання української сторони, створення такого трибуналу на підставі резолюції Генасамблеї ООН — це найкращий варіант", — підкреслив він.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі спікером британської Палати лордів створення спецтрибуналу для рф

За словами Маслова, відповідний документ має передбачати підтримку ідеї створення трибуналу та містити доручення генеральному секретарю ООН підписати з Україною угоду про його створення.

Водночас політик зауважив, що механізм створення спецтрибуналу вже запущено і буде доведено до завершення. На його переконання, трибунал неодмінно відбудеться.

"Україна точно робить і продовжить робити все, щоб притягнення до відповідальності злочинців відбулося максимально швидко. путін і його оточення точно понесуть відповідальність за злочин агресії проти України. Я думаю, що нам доведеться чекати не десятиліття, а набагато менше", — підсумував депутат.

Читайте також: Початком притягнення росії до відповідальності є видача перших ордерів МКС - Лубінець

Як повідомлялося, 19 січня 2023 року Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України. ЄП вважає, що такий трибунал має бути заснований на основі міжнародної угоди між країнами-однодумцями за підтримки Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй. Україна очікує, що Генасамблея ООН ухвалить відповідну резолюцію у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-