Глави МЗС країн G7 домовилися посилювати ППО України

Глави МЗС країн G7 домовилися посилювати ППО України

Укрінформ
Міністри країн "Групи семи" під головуванням міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок провели 22 грудня віртуальний обмін думками, насамперед щодо ситуації в Україні та подальшої допомоги їй.

Про це дипломат повідомила журналістам у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми, як G7, заявили сьогодні ще раз абсолютно чітко: ми не припинимо підтримку України: ні протягом свят, ні в новому році – до тих пір, поки росія веде цю незаконну, жорстоку загарбницьку війну", – підкреслила Бербок.

Пріоритетом, за її словами, нині є посилення ППО України, адже кожна ракета, яка влучила, означає менше світла для українців

"Тому ми погодилися сьогодні під час віртуальної зустрічі G7 інтенсифікувати наше співробітництво в галузі ППО, адже протиповітряна оборона рятує життя", – сказала глава МЗС ФРН.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Віримо, що після Patriot будуть інші передові системи

Ідеться, уточнила вона, як про постачання систем ППО, так і боєприпасів до них.

Дипломат нагадала, що Німеччина вже передала Україні першу високотехнологічну сучасну установку Iris-T, а також САУ Gepard. Вона привітала рішення уряду США забезпечити ЗСУ системами Patriot.

"Ми ще раз подивимося, що ще ми можемо зробити на додаток до цього", – сказала Бербок.

Крім того, за її словами, важливо темою є "зимова" допомога, яку також треба посилювати. "Кожен генератор, кожен трансформатор, кожна ковдра, паливо – все це рятує життя", – підкреслила дипломат.

Як повідомлялося, у 2022 році ФРН головувала в групі G7.

Фото: kyodonews.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-