Україна в ОБСЄ: Віримо, що після Patriot будуть інші передові системи

Україна в ОБСЄ: Віримо, що після Patriot будуть інші передові системи

Укрінформ
Надання Сполученими Штатами Україні системи ППО Patriot зробить небо України безпечнішим і українська сторона вірить, що це рішення прокладе шлях для передачі інших передових систем.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Завдяки наданій військовій допомозі за останні місяці ефективність протиповітряної оборони України зросла з 50 до 80%. А з новими системами вона буде тільки збільшуватися. Тому ми вдячні Сполученим Штатам за рішення надати Україні систему Patriot. Разом з тими, що були надані іншими країнами – не буду називати всіх, бо список досить довгий, – ця система, безумовно, зробить небо України безпечнішим. Ми твердо віримо, що це рішення прокладе шлях для інших передових систем", - сказала вона.

Кувшинникова також наголосила, що Україна потребує танки, бронемашини та гаубиці. "Будемо чесними, це – помірна ціна за те, щоб відстояти принципи ОБСЄ, зберегти людські життя та звільнити тих, хто залишається під окупацією. Разом ми можемо зробити цю мрію реальністю", - заявила вона.

Читайте також: США в ОБСЄ: путін не зацікавлений у дипломатії, а хоче паузи для переозброєння

Заступниця очільника української місії в ОБСЄ підкреслила, що "росія приносить лише руйнування, біль і смерть". "Це все, що потрібно знати про те, чого очікувати від росії. Нічого доброго, якщо її не зупинити", - додала дипломат.

Вона поінформувала, що протягом 300 днів повномасштабної війни росія здійснила понад 16 тис. ударів по території України. При цьому 97% цілей були цивільні об'єкти. Також російською армією вже скоєно близько 54 900 воєнних злочинів.

"Ми, міжнародне співтовариство, маємо консолідувати наші зусилля для притягнення росії до відповідальності, у тому числі шляхом створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії", – наголосила Кувшинникова.

Окремо вона закликала усі держави, включаючи ОБСЄ як організацію, працювати разом над реалізацією десяти елементів української Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні було оголошено, що США вперше передадуть Україні системи ППО Patriot, які спроможні збивати балістичні ракети та літаки на суттєво більших висотах, ніж нині наявні в Україні системи протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-