Україна отримає Patriot - Пентагон виділяє допомоги ще на $850 мільйонів

Україна отримає Patriot - Пентагон виділяє допомоги ще на $850 мільйонів

Укрінформ
Україна отримає нову партію військової допомоги від міністерства оборони США на 850 млн дол.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосив державний секретар США Ентоні Блінкен.

“Міністерство оборони оголошує про додаткові 850 мільйонів доларів оборонної допомоги Україні”, - заявив Блінкен.

Він додав, що загальна вартість нового пакету військової допомоги США Україні, разом із тим, про що раніше сьогодні оголосив президент Байден, сягне 1,85 млрд дол.

Читайте також: Байден оголосив про виділення Україні військової допомоги на $1 мільярд

“Ці поставки посилять повітряну оборону України та можливість здійснювати високоточні удари, у них також увійдуть додаткові боєприпаси та критичне обладнання, яке Україна використовує для ефективного самозахисту на полі бою”, - зазначив держсекретар.

За його словами, США вперше передадуть Україні системи ППО Patriot, спроможні збивати балістичні ракети та літаки на суттєво більших висотах, ніж нині наявні в Україні системи протиповітряної оборони.

“Загалом з часу приходу до влади цієї Адміністрації США, загальна вартість американської військової допомоги Україні сягнула безпрецедентних 21,9 млрд дол США”, - наголосив Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден оголосив у середу про виділення Україні військової допомоги в обсязі 1 млрд доларів.

Зазначається, що на цю суму будуть виділені оборонні товари та послуги Міністерства оборони, а також послуги з військової освіти та підготовки “з метою надання допомоги Україні”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-