Кулеба та Боррель обговорили запрошення в Україну місії МАГАТЕ

Кулеба та Боррель обговорили запрошення в Україну місії МАГАТЕ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Високий представник ЄС Жозеп Боррель домовилися активно співпрацювати, аби донести правду про брехню рф щодо України до країн Глобального Півдня.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

“Провів розмову з Жозепом Боррелем, який привітав рішення України запросити експертів МАГАТЕ. Домовилися активно працювати разом у найближчі години і дні, аби донести правду про чергову брехню рф щодо України до країн Глобального Півдня, зокрема у Латинській Америці, Африці та Азії”, - зазначив міністр.

Читайте також: Фейки рф про «брудну бомбу»: МАГАТЕ направить місію в Україну

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви росії про нібито використання Україною "брудної бомби" свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Дмитро Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати брехню рф про «брудну бомбу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-